Mijn <code>/uses</code> pagina

Laatst bijwerkt op maandag 19 juli 2021.

Op deze pagina hou ik bij welke dingen ik gebruik in mijn dagelijks werk. Denk aan dingen als software, tooling, gadgets, etc.

Een foto van mijn huidige desk setup

Desktop / laptops

Mijn desktop is een Medion Erazer Engineer P10 MD34702 met Windows 10. Oorspronkelijk wou ik zelf een PC in elkaar zetten, maar toen ik deze PC bij Coolblue in de aanbieding zag, dacht ik “Eh, kan hem altijd nog upgraden”. Ben er tot dus ver zeer tevreden over, maar dat komt ook omdat vooral omdat de meest PC-intensieve game die ik erop speel (modded) minecraft is.

In de opdracht die ik zit gebruik ik een nondescript laptop van de klant. Vanuit Sogeti maak ik gebruik van een 15” Macbook Pro (2019). Voor development werkt gebruik ik het liefste MacOS, maar omdat ik bij mijn vorige en huidige opdracht gebruik maak van Windows 10, heb ik ook geleerd om hiermee te werken. Deze post schrijf ik ook op mijn W10 desktop, omdat die aan mijn monitoren staat aangesloten, in tegenstelling tot mijn Macbook.

Monitoren

Mijn HP Pavilion heb ik gekregen toen ik nog op de middelbare bare school zat, maar hij doet het nog steeds goed, dus heb nog geen reden gehad om hem te vervangen. Als ik hem ga vervangen, wordt het waarschijnlijk voor dezelfde Benq, om mijn setup mooi gelijk te houden.

Muis

Ik gebruik nu bijna 8 jaar een trackball, en heb nu ondertussen al 3 of 4 M570’s gehad. Echt de ideale muis naar mijn mening.

Gadgets

Omdat ik vaak switch tussen mijn desktop en mijn werklaptop, is een KVM (Keyboard, Video Monitor, Mice) Switch een must. Met een druk op de knop kan ik mijn main monitor, mijn muis, keyboard en webcam switchen van mijn werklaptop naar mijn desktop en terug.

Dit is misschien wel mijn favoriete splurg van 2021. Om dingen te beter te onthouden maak ik vaak notities. Niet perse om ze terug te lezen, maar omdat de activiteit van het schrijven het beter in mijn geheugen inprent. Over de jaren heb ik tientallen notitieblokken volgeschreven, maar dingen terug vinden was altijd een ramp. Sinds ik mijn remarkable heb, zijn mijn notities een stuk makkelijker om terug te lezen, en het maakt het schrijven van notities of het uittekenen van ideeën veel makkelijker. Echt een geweldig ding, maar ik geef eerlijk toe dat de prijs hoog is voor wat het is, ookal is de kwaliteit er wel echt na.

Mobiel

Audio

Aangezien ik veel doe hardlopen is een headset die werkt door bone conduction (dus niet in je oren zit, maar op je bot) echt een must. Dit ding heeft er in de paar maanden dat ik hem heb al meerdere keren voor gezorgd dat ik een auto die ik niet had gezien aan hoorde komen. Doordat ze via je schedel werken, kan je gewoon het verkeer om je heen horen, in tegenstelling tot noise-cancelling oortjes. Het is wel jammer dat ze slecht werken tijdens het stofzuigen, maar daarvoor worden er oordopjes meegeleverd, die oke werken (alleen raak ik die altijd kwijt…).

Overige

Elke frontend dev heeft op een gegeven moment wel eens deze blogpost geraadpleegd: https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/. Voor mij is dat niet meer nodig, aangezien ik nu gewoon mijn hoofd kan draaien en een prachtig overzicht kan aanschouwen. Love it!

Coding socks

Een foto van mijn coding socks

Want coding socks.